Мај 06

Ти одлучуваш… Брошура за заштита на личните податоци и приватноста на интернет (второ издание)

Брошурата „Ти одлучуваш..“ е наменета за младата популација, поточно тинејџерите, и содржи многу корисни информации за тоа како да  се заштити приватноста и личните податоци додека се користи интернетот (имејл, месинџери и други канали за комуникација преку интернет) како и некои размислувања и факти околу користењето на камерите на јавни места. [Преземи]

Мар 16

Германскиот Уставен суд донесе одлука за пристапот до личните податоци

Според одлуката на германскиот уставен суд од 24 февруари 2012 година, органите на прогонот повеќе не смеат да бараат лични податоци освен ако тоа е оправдано со посебни услови. Continue reading

Дек 14

Семинар на тема: Заштита на личните податоци во телекомуникацискиот сектор

Во понеделникот, на 12 декември, во конгресната сала на хотелот Стоун Бриџ, се одржа семинар за заштита на личните податоци во телекомуникацискиот сектор, организиран од Дирекцијата за заштита на личните податоци на Република Македонија. Continue reading

Ное 28

Конференција за стратешки пристап во развојот на механизмите за заштита на личните податоци

На 25 ноември, во хотелот Стоун Бриџ се одржа меѓународна конференција чија цел беше презентација на Стратегијата за заштита на личните податоци за периодот 2012-2016. Continue reading

Јан 26

Презентација и трибина по повод Европскиот ден на заштита на лични податоци

По повод Европскиот ден на заштита на лични податоци, 28 јануари, Фондацијата Метаморфозис и Дирекцијата за заштита на лични податоци ќе организираат презентација и јавна трибина на тема „Безбедна електронска комуникација: фикција или реалност“. Continue reading

Фев 01

Ти одлучуваш… Брошура за заштита на личните податоци и приватноста на интернет

Брошурата „Ти одлучуваш..“ е наменета за младата популација, поточно тинејџерите, и содржи многу корисни информации за тоа како да  се заштити приватноста и личните податоци додека се користи интернетот (имејл, месинџери и други канали за комуникација преку интернет) како и некои размислувања и факти околу користењето на камерите на јавни места. [Преземи]