Мај 25

Заврши конференцијата за слобода и приватност на интернет

Меѓународната конференција „Слобода и приватност на Интернет“, организирана од Фондацијата Метаморфозис и Институтот за мир и човекови права од Каен, Франција, заврши на 22 мај, 2012 година, со дебата за социјалните медиуми како слободна територија за активизам. Continue reading

Мај 18

Конференција: Безбедноста и приватноста во дигиталниот свет

За време на меѓународната конференција на тема „Слобода и приватност на интернет“, која ќе се одржи на 21 – 22 мај, во Сити Хол, Скопје, посетителите, освен што ќе имаат прилика да ги проследат презентациите на околу 35 говорници, тие ќе имаат шанса да се вклучат и во отворените работилници на 4 теми, каде ќе може да се информираат и да добијат совети за: Continue reading

Мај 08

Македонија: Конференција за слобода и приватност на интернет

На 21 и 22 мај, фондацијата Метаморфозис и Институтот за човекови права и мир од Каен организираат меѓународна конференција на тема Слобода и приватност на интернет. Настанот е дел од долгогодишниот проект за децентрализирана соработка помеѓу Македонија и регионот Долна Нормандија, поддржана од мрежата Франција-Балкан, а ќе се одржи во салата City Hall во Скопје. Continue reading