Апр 03

Германија: Нова судска одлука за филтрирање на интернет-сообраќајот

Високиот регионален суд во Хамбург на 14 март 2012 г. донесе одлука дека веб-локацијата за хостирање датотеки RapidShare мора проактивно да ги филтрира датотеките што ги поставуваат нејзините корисници. Continue reading

Мар 16

Германскиот Уставен суд донесе одлука за пристапот до личните податоци

Според одлуката на германскиот уставен суд од 24 февруари 2012 година, органите на прогонот повеќе не смеат да бараат лични податоци освен ако тоа е оправдано со посебни услови. Continue reading