Апр 03

Германија: Нова судска одлука за филтрирање на интернет-сообраќајот

Високиот регионален суд во Хамбург на 14 март 2012 г. донесе одлука дека веб-локацијата за хостирање датотеки RapidShare мора проактивно да ги филтрира датотеките што ги поставуваат нејзините корисници. Continue reading