Авг 10

Декларација за активноститe и конференциите на ITU (International Telecommunications Union)

Интернационалната Телекомуникациска Заедница (ITU) ќе го прослави својот 147 роденден наредната година. Низ сите овие години оваа меѓувладина организација го менуваше својот фокус од телеграфот преку радиото, до телекомуникациите. Continue reading

Јул 17

Декларација за слобода на интернетот

ПРЕАМБУЛА

DECLARATION_of_INTERNET_FREEDOM_thumbВеруваме дека слободниот и отворен интернет може да придонесе за подобар свет. За да го зачуваме интернетот слободен и отворен, ги повикуваме заедниците, индустриите и државите да ги потврдат овие начела. Убедени сме дека тие ќе придонесат за повеќе креативност, повеќе иновации и поотворени општества.

Се придружуваме на меѓународното движење за одбрана на нашите слободи затоа што веруваме дека вреди да се бориме за нив. Continue reading