Мај 31

Rezultatet nga mini-hulumtimi për qëndrimet e studentëve në lidhje me shfrytëzimin e internetit dhe të mediumeve sociale

Gjatë 5 debateve për mediumet sociale, që u mbajtën gjatë muajit prill 2012, si pjesë e projektit Mediumet sociale për demokraci, fondacioni Metamorfozis kreu një mini-hulumtim për qëndrimet e të rinjve në lidhje me përdorimin e internetit dhe të mediumeve sociale. Në hulumtim morën pjesë 154 studentë nga 4 universitete të Republikës së Maqedonisë. Continue reading

Мај 30

Maqedoni: Hapet konferenca ndërkombëtare “Modernizimi i legjislacionit për mbrojtjen e të dhënave personale në Evropë”

Më 29 maj 2012, në Shkup u hap konferenca ndërkombëtare “Modernizimi i legjislacionit për mbrojtjen e të dhënave personale në Evropë”, e organizuar nga Drejtoria për mbrojtjen e të dhënave personale të RM-së (DMDHP) me përkrahje të BE-së, në kuadër të projektit IPA 2008.

Në këtë ngjarje marrin pjesë rreth 120 pjesëmarrës nga Maqedonia, Polonia, Çekia, Gjermania, Bullgaria, Serbia, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova dhe përfaqësues të institucioneve evropiane dhe Brukseli dhe Strazburi. Continue reading

Мај 18

4 punëtori – shtande të hapura në “Liri dhe privatësi në internet”

Gjatë konferencës ndërkombëtare me temë “Liri dhe privatësi në internet”, që do të mbahet më 21 – 22 maj, në City Hall në Shkup, vizitorët do të kenë mundësi t’i ndjekin prezantimet e rreth 35 folësve. Ata do të kenë mundësi që të kyçen edhe në punëtoritë e hapura në 4 tema, ku do të mund të informohen dhe të marrin këshilla për: Continue reading

Мај 08

Maqedoni: Konferenca për liri dhe privatësi në internet

21 dhe 22 maj, fondacioni Metamorfozis dhe Instituti për të drejtat e njeriut dhe paqe nga Kaeni, organizojnë konferencë ndërkombëtare me temë Liria dhe privatësia në internet. Ngjarja është pjesë e projektit disavjeçar për bashkëpunim të decentralizuar ndërmjet Maqedonisë dhe rajonit të Normandisë së Ulët, e ndihmuar nga rrjeti France-Ballkan dhe do të mbahet në sallën City Hall në Shkup. Continue reading

Мај 06

Si ta mbrojmë privatësinë në Facebook?

“Udhëzuesi për TKI” i tetë me radhë i fondacionit Metamorfozis ka të bëjë me gjithë shfrytëzuesit e Facebook-ut, pa marë parasysh mënyrën dhe nivelin se si e shfrytëzojnë këtë rrjet. Ai paraqet “udhëzim të shkurtër për përdorim” të të gjitha opsioneve ekzistuese për mbrojtjen e privatësisë, që është shumë e rëndësishme për ata që i ndajnë shpesh me të tjerët qëndrimet, komentet, linket…, që i shpiejnë te përmbajtjet që pëlqejnë ose të cilat i përkrahin, te fotografitë personale dhe ato të të tjerëve që janë gjetur para foto-objektivit të tyre. Continue reading