Авг 24

Komunikimet nëpërmjet internetit ndiqen intensivisht nga shërbimet gjermane të zbulimit

Në bazë të dy raporteve të Komisionit parlamentar gjerman për kontroll (PKG), në vitet 2009 dhe 2010, Enti shtetëror për mbrojtje kushtetuese, Shërbimi shtetëror i zbulimit dhe Shërbimi shtetëror për kundërzbulim kanë ndjekur një numër impresiv të e-mail-eve dhe të llojeve të tjera të komunikimit nëpërmjet internetit. Continue reading

Јул 17

Deklaratë për lirinë e internetit

PREAMBULA

DECLARATION_of_INTERNET_FREEDOM_thumbNe besojmë se Interneti i lirë dhe i hapur mund të ofrojë një botë më të mirë. Për ta mbajtur Internetin të lirë dhe të hapur, i ftojmë të gjitha komunitetet, industritë dhe shtetet që t’i njohin këto parime. Besojmë se ato do të mundësojnë më tepër kreativitet, më tepër inovacion më tepër shoqëri të hapura.

Ne i bashkangjitemi një lëvizjeje ndërkombëtare për t’i mbrojtur liritë tona për shkak se besojmë se ia vlen të luftojmë për to. Continue reading

Мај 30

Maqedoni: Hapet konferenca ndërkombëtare “Modernizimi i legjislacionit për mbrojtjen e të dhënave personale në Evropë”

Më 29 maj 2012, në Shkup u hap konferenca ndërkombëtare “Modernizimi i legjislacionit për mbrojtjen e të dhënave personale në Evropë”, e organizuar nga Drejtoria për mbrojtjen e të dhënave personale të RM-së (DMDHP) me përkrahje të BE-së, në kuadër të projektit IPA 2008.

Në këtë ngjarje marrin pjesë rreth 120 pjesëmarrës nga Maqedonia, Polonia, Çekia, Gjermania, Bullgaria, Serbia, Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova dhe përfaqësues të institucioneve evropiane dhe Brukseli dhe Strazburi. Continue reading